Velkommen til oppvekstportalen i Ås kommune!

Logg inn og søk barnehage eller SFO
Du må logge inn der det står Logg inn med ID-porten
Er du folkeregistrert i Ås kommune, må du logge deg inn før du søker om barnehageplass eller SFO-plass. Etter å ha logget inn velger du Søk barnehage her eller Søk SFO her i menyen over.

Dersom du ikke er folkeregistrert i Ås, søker du uten å være innlogget. Du må ha fødselsnummer (11 siffer) for å søke. Har du ikke fødselsnummer kan du få opprettet et midlertidig fødselsnummer ved å sende e-post til post@as.kommune.no eller kontakte Servicetorget i Ås rådhus.

Søk plass i barnehage
Du må søke minimum 1 barnehage og du kan søke inntil 4 barnehager. Velg Legg til for å ta med deg dine valgte barnehager videre. Du vil bli bedt om å prioritere dine valgte enheter senere i registreringen. Velg deretter Start registrering av søknad for å begynne på din søknad.
Les mer om barnehageopptak


Søk plass i SFO
Du kan bare søke SFO ved den skolen barnet går på. Alle som søker får plass.
Les mer om SFO

Om innlogging med ID-porten
Innlogging skjer med ID-porten (MinID, BankID, Buypass, Commfides). Du må ha e-post, mobilnummer, fødselsnummer (11 siffer) for å søke. Les mer om ID-porten her:Informasjon om ID- porten
NB. Har du problemer med å logge inn, anbefales det å forsøke en annen nettleser (Chrome, Firefox, Safari).

Du må være innlogget for å:
- endre/ slette søknad
- følge saksgangen til søknaden
- svare på tilbud om plass
- si opp eksisterende plass
- søke om endret oppholdstid
- søke overflytting fra en barnehage til en annen. For å søke overflytting må du registrere en ny søknad om barnehageplass. Dette gjør du ved å logge inn og velge Søk barnehage her.

Ås kommune ber om at brukere logger seg inn for å kontrollere at opplysningene som er registrert på deg og din familie er korrekte, samt for å kunne legge til korrekt kontaktinformasjon (telefonnummer og e-postadresse).